U bent bij een verkeersongeval betrokken geraakt? Dit kan ernstige fysiek en mentaal letsel teweeg brengen. De vraag is: ‘wie is aansprakelijk voor de schade wanneer een verkeersongeval heeft plaatsgevonden’.

Wanneer bent u schuldloos en heeft u recht op schadevergoeding na een verkeersongeval:

  1. Kop-staart-botsingen.
  2. Inzittende van een auto of bus bij een ongeval.
  3. U wordt als voetganger aangereden door auto, motor of scooter.
  4. U wordt als fietser aangereden door auto, motor of scooter.
  5. Passagier van motor, scooter of fiets bij ongeval betrokken.
  6. De veroorzaker van het ongeval is door rood gereden of heeft geen voorrang verleend.

Probeer altijd de naam en adresgegevens of kenteken van de veroorzaker of getuigen van een verkeersongeval te noteren. Op die manier kunnen wij uw schade verhalen op de veroorzaker van het verkeersongeval. 

Letselschade als voetganger of fietser?

In dat geval ontvangt u in vrijwel alle gevallen een schadevergoeding van minstens 50%. Dit kan oplopen tot 100%. Als voetganger of fietser bent u extra beschermd.

Letselschade kind jonger dan 14 jaar

Is uw zoon of dochter onder de 14 jaar en aangereden? Dan moet de automobilist zelfs altijd de gehele schade vergoeden. Dit geldt ook als uw kind een verkeersfout heeft gemaakt. Een kind van onder de 14 jaar is nog onoplettend. Een automobilist moet hier altijd rekening mee houden.

Letselschade na een auto-ongeluk?

Bent u als automobilist in botsing gekomen met een ander voertuig? U heeft klachten of u bent gewond geraakt? Bij een aanrijding van achteren (kop-staart-botsing), is meestal de achterop komende bestuurder aansprakelijk. In alle andere situaties geldt: u heeft recht op schadevergoeding indien de andere bestuurder een verkeersovertreding heeft begaan. Dit moet u kunnen aantonen. Zorg voor een correct ingevuld en ondertekend schadeformulier.

Juridische hulp is gratis

De hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een verkeersongeval kost u helemaal niets! Wij brengen de onkosten in rekening bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Voor vragen of meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op!